Εναλλακτικοί χώροι δεξιώσεων γάμου αλλά και τελετής

Ο γάμος είναι μία μοναδική μέρα στη ζωή ενός ζευγαριού και γενικά ενός ανθρώπου, οπότε εννοείται ότι όλοι θέλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεχωριστή και αξέχαστη. Με απλά λόγια, κανείς δεν θέλει ο γάμος του να είναι ίδιος με τους άλλους. Μέχρι πρόσφατα, το ζευγάρι φρόντιζε ώστε το γλέντι του να είναι όσο το δυνατόν πιο μοναδικό ώστε να μείνει αξέχαστο στους καλεσμένους τους αλλά και στους ίδιους. Πλέον όμως ένα ζευγάρι μπορεί να επιλέξει να κάνει τον γάμο του σε κάποιο μέρος που δεν θα είναι η εκκλησία ή το Δημαρχείο. Με άλλα λόγια, το ζευγάρι μπορεί να επιλέξει να παντρευτεί όπου θέλει και να κάνει τον ονειρεμένο γάμο του πραγματικότητα.

Πρωτότυποι χώροι για γάμο

Όπως είπαμε και πριν, ένα ζευγάρι μπορεί να παντρευτεί όπου θέλει θα πρέπει όμως από πριν να έχει συνεννοηθεί με κάποιον ιερέα – ο οποίος θα πρέπει να φέρει τα δισκοπότηρα γάμου και άλλα τελετουργικά αντικείμενα –  ή εκπρόσωπο της Δημαρχίας – αν μιλάμε για Πολιτικό γάμο – ή με κάποιον συμβολαιογράφο – σε περίπτωση που το ζευγάρι θα υπογράψει απλά ένα σύμφωνο συμβίωσης. Εννοείται ότι τα πράγματα είναι λίγο πιο αυστηρά όσον αφορά τον θρησκευτικό γάμο και πιο χαλαρά όσον αφορά τον πολιτικό και το σύμφωνο συμβίωσης.

Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι πρωτότυποι χώροι; Από ειδικές αίθουσες για γάμους και δεξιώσεις, μέχρι κτήματα και παραλίες. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Δεξιώσεις και Αίθουσες Γάμων

Εδώ μιλάμε για μία σχετικά safe αλλά πρωτότυπη επιλογή. Οι συγκεκριμένοι χώροι είναι ειδικά διαμορφωμένοι για γάμους και δεξιώσεις, αλλά δεν μοιάζουν με εκκλησίες. Το πλεονέκτημα που έχει μία αίθουσα γάμου είναι ότι επιτρέπει μεγάλη ελευθερία στο ζευγάρι (νύφη και γαμπρό) να οργανώσει την τελετή αλλά και την δεξίωση ακριβώς όπως θέλουν από τη διακόσμηση και το μενού μέχρι τη μουσική που θα ακούγεται σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Κάποιοι χώροι διαθέτουν και παρεκκλήσια για να κάνουν πιο εύκολη τη τέλεση θρησκευτικού γάμου.

Κτήματα γάμων

Τα κτήματα γάμων είναι συνδεδεμένα με την δεξίωση γάμου, αλλά πλέον μπορούν να γίνει και η ίδια η τελετή εκεί. Τα κτήματα αυτά είναι καταπράσινα και το καλό είναι ότι βρίσκονται σχετικά κοντά στα αστικά κέντρα, οπότε στην ουσία μπορείτε να κάνετε έναν γάμο στην εξοχή χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψετε για ώρες. Αυτό σημαίνει και ότι θα έρθουν και όλοι ή οι περισσότεροι καλεσμένοι σας γιατί στην ουσία δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποιο μεγάλο ταξίδι. Στο κτήμα για γάμο θα βρείτε σίγουρα παρεκκλήσι για να κάνετε θρησκευτικό γάμο, οπότε δεν θα έχετε πρόβλημα να βρείτε ιερέα.

Γάμος σε πλοίο

Μπορεί να έχετε δει σε ταινίες του Χόλυγουντ ζευγάρια να παντρεύονται σε πλοία και μάλιστα από τον ίδιο τον καπετάνιο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα, ωστόσο ένα αγκυροβολημένο πλοίο μπορεί να γίνει ένας – ομολογουμένως ακριβός – πρωτότυπος χώρος για γάμο. Τα μεγάλα επιβατικά πλοία και φυσικά τα κρουαζιερόπλοια έχουν παρεκκλήσια για να γίνουν θρησκευτικοί γάμοι, αρκεί φυσικά να ανήκουν σε κάποιον Έλληνα πλοιοκτήτη.

Εναλλακτικοί χώροι για πολιτικό γάμο

Ένας πολιτικός γάμος μπορεί να γίνει κυριολεκτικά παντού αφού στην ουσία μιλάμε για μία πολιτική «τελετή» στην οποία μεγαλύτερη σημασία έχουν τα χαρτιά που θα υπογράψει το ζευγάρι. Ο πολιτικός γάμος απαιτεί την παρουσία του Δημάρχου ή ενός αντιπροσώπου του, συνήθως κάποιον Δημοτικό Σύμβουλο ή Αντιδήμαρχο, οπότε θα πρέπει να υπάρξει προγραμματισμός και συνεννόηση με το Δημαρχείο πριν να «κλείσει» ο χώρος της τελετής. Ένας πολιτικός γάμος λοιπόν μπορεί να γίνει ακόμη και στην ύπαιθρο, δηλαδή ακόμη και στην παραλία ή ένα δάσος.

Χώροι για σύμφωνο συμβίωσης

Το σύμφωνο συμβίωσης υπογράφεται από το ζευγάρι στο γραφείο κάποιου συμβολαιογράφου και συνήθως το ζευγάρι μετά κάνει μία μικρή δεξίωση γάμου για τους φίλους και την οικογένεια του. Εννοείται λοιπόν ότι μπορείτε να συνεννοηθείτε με τον συμβολαιογράφο ώστε να έρθει όπου θέλετε. Συνήθως τα ζευγάρια επιλέγουν να υπογραφεί το σύμφωνο στον χώρο της δεξίωσης ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει το γλέντι αμέσως μετά!