Νυφικά με χρώμα για τις νύφες που έχουν βαρεθεί τα συνηθισμένα

Πολλές γυναίκες σχεδιάζουν τον γάμο τους σχεδόν από όταν ήταν κοριτσάκια, εννοείται ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτονται είναι το νυφικό. Κάθε νύφη θέλει το νυφικό της να είναι όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακό, πιο παραμυθένιο και πιο όμορφο. Κάθε γυναίκα θέλει την μεγάλη ημέρα να είναι μία πριγκίπισσα ή μια σταρ του Χόλυγουντ αφού για μία μέρα θα είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια.

Το νυφικό φόρεμα είναι το πρώτο που επιλέγει μία νύφη πολλές φορές πριν ακόμη επιλέξει το σετ για γάμο με τον κουμπάρο ή τη κουμπάρα. Αυτό γίνεται γιατί πολύ απλά η νύφη θέλει να προλάβει να επιλέξει και να «κλείσει» το τέλειο νυφικό καθώς αν παντρεύεται τους θερινούς μήνες, είναι σίγουρο ότι θα έχει «μεγάλο ανταγωνισμό» από άλλες γυναίκες που ετοιμάζονται να γίνουν νύφες.

Κάποτε το νυφικό ήταν απλά ένα καλό φόρεμα, σήμερα είναι ένα μοναδικό φόρεμα – το οποίο μία γυναίκα μπορεί να το αγοράσει ή να το νοικιάσει – το οποίο κατά κανόνα έχει λευκό χρώμα. Στις μέρες όμως το λευκό δεν είναι το μόνο χρώμα που μπορεί να έχει ένα νυφικό. Πολλές είναι οι γυναίκες που επιλέγουν νυφικά με χρώμα για να ξεχωρίσουν ακόμη πιο πολύ και να κάνουν αυτή την μοναδική μέρα πραγματικά αξέχαστη τόσο στην ίδια όσο και στους καλεσμένους της. Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα πιο δημοφιλή χρώματα νυφικών.

Τι συμβολίζει το χρώμα του νυφικού;

Όπως είπαμε και πριν, στα νυφικά ακόμη και σήμερα επικρατεί το λευκό, ξέρετε όμως τι συμβολίζει; Η πιο διαδεδομένη αντίληψη είναι ότι το λευκό συμβολίζει την αγνότητα της νύφης, αυτός ωστόσο ο συμβολισμός είναι σχετικά καινούργιος. Παραδοσιακά, τα νυφικά δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο χρώμα, αλλά ήταν απλά το πιο όμορφο φόρεμα που είχε μία γυναίκα, αρκεί αυτό να μην ήταν μαύρο ή έντονο κόκκινο. Η Βασίλισσα Βικτώρια της Αγγλίας καθιέρωσε το λευκό νυφικό.

Την εποχή που καθιερώθηκε το λευκό νυφικό δεν συμβόλιζε την αγνότητα της νύφης καθώς αυτή συμβολιζόταν από το γαλάζιο χρώμα. Το λευκό συμβόλιζε τον πλούτο. Την εποχή της Βασίλισσας Βικτώριας ήταν δύσκολο έως αδύνατο να καθαριστεί ένα λευκό ρούχο γι’ αυτό και ο κόσμος δεν τα προτιμούσε. Φορώντας λευκό νυφικό μία νύφη στην ουσία έδειχνε ότι ήταν αρκετά πλούσια ώστε να αγοράσει ένα φόρεμα που θα το φορέσει μία και μόνο φορά, κάτι αδιανόητο για τη πλειοψηφία του κόσμου.

Λευκό νυφικό

Όπως είπαμε και πριν, το λευκό και οι παραλλαγές του όπως το ιβουάρ είναι το πιο δημοφιλές χρώμα για νυφικό. Στην αρχή το λευκό χρώμα συμβόλιζε τον πλούτο της νύφης αλλά σήμερα που τα λευκά ρούχα δεν είναι μιας χρήσης, το λευκό νυφικό συμβολίζει την αγνότητα της νύφης.

Μαύρο νυφικό

Το μαύρο είναι ένα χρώμα που παραδοσιακά συνδέεται με τον θάνατο και τη θλίψη και ως εκ τούτου δεν έχει καμία σχέση με τη χαρά του γάμου. Είναι σχετικά δύσκολο να αγοράσει ή να νοικιάσει κανείς μαύρο νυφικό, ωστόσο κάποιοι οίκοι που αναλαμβάνουν ράψιμο νυφικού μπορούν να φτιάξουν τέτοια φορέματα. Τα μαύρα νυφικά είναι σπάνια και σίγουρα προκαλούν σχόλια και συζητήσεις, αν λοιπόν θέλετε να γίνετε talk of the town, μπορείτε να παντρευτείτε με μαύρο νυφικό όπως έκανε και η Sarah Jessica-Parker. Να είστε όμως ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρες για την επιλογή σας, καθώς η Parker στη συνέχεια το μετάνιωσε!

Κόκκινο νυφικό

Το έντονο κόκκινο χρώμα δεν θα το βρείτε σε νυφικά καθώς παραδοσιακά συνδέεται με τις εκδιδόμενες γυναίκες, ενώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπορεί να μοιάζει και με αποκριάτικη στολή «Σπανιόλας». Θα βρείτε όμως σε πολλούς οίκους νυφικών νυφικά σε ήπιες αποχρώσεις του κόκκινου όπως το χάλκινο και το κοραλλί.

Γαλάζιο νυφικό

Το γαλάζιο παραδοσιακά συνδέεται με την αγνότητα της νύφης και μάλιστα αυτός ο συσχετισμός είναι πιο παλιός από αυτόν του λευκού με την αγνότητα. Στις μέρες μας με το γαλάζιο μπορείτε να φορέσετε ένα γαλάζιο νυφικό για μία εμφάνιση που θα θυμίζει πριγκίπισσα. Είναι η ιδανική επιλογή για μία μοναδική αλλά και safe εμφάνιση.