Το Στιλάτο Ντύσιμο πριν τη Βάπτιση: Συμβουλές και Ιδέες

Οι πρωταγωνιστές μίας βάπτισης, όπως είναι το παιδί που θα βαπτιστεί, ο πατέρας, η μητέρα, ο νονός ή η νονά, θα πρέπει να λάμπουν από την πρώτη στιγμή που θα παραβρεθούν στο χώρο της εκκλησίας. Το ντύσιμο που θα επιλέξουν, θα τους βοηθήσει να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους καλεσμένους και να είναι διακριτικό κατά την απαθανάτιση των στιγμών της χαράς. Επίσης, τα ρούχα θα πρέπει να αναδεικνύουν όλων το στυλ αλλά και να είναι κόσμια προς το μυστήριο του βαπτίσματος. Αν θα βαπτίσετε σύντομα το μωρό σας και δεν ξέρετε ακόμη πώς θα ντυθείτε, το κείμενο που ακολουθεί θα σας δώσει πολλές ιδέες για το ιδανικό ντύσιμο.

Ντύσιμο του παιδιού που βαπτίζεται

Αρχικά, είναι αναγκαίο να επιλέξετε με μεγάλη προσοχή τα ρούχα που θα φορέσει το παιδί πριν το μυστήριο της βάπτισης μα και μετά. Τα βαπτιστικά ρούχα πρέπει να είναι άνετα ώστε να κινείται ελεύθερα το παιδί. Θα πρέπει να αποτελούνται από υψηλής ποιότητας ύφασμα όπως είναι το λινό, το μετάξι ή το βαμβάκι.

Επιπλέον, διαλέξτε ρούχα που θα μπορεί να φορέσει το παιδί και μετά το τέλος της βάπτισης. Ιδανικά, σκεφτείτε να αγοράσετε ρούχα ένα νούμερο μεγαλύτερα προκειμένου να του κάνουν αρκετούς μήνες αργότερα. Διαλέξτε χρώματα που συνδυάζονται με το θέμα της διακόσμησης.  Προσθέστε διάφορα αξεσουάρ όπως καπέλα, παπιγιόν, κορδέλες για τα μαλλιά που θα ολοκληρώσουν με μεγάλη επιτυχία το ντύσιμο του παιδιού.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχάσετε να αγοράσετε παπούτσια για το παιδί αλλά και ζακέτα ή μπουφάν σε περίπτωση που η βάπτιση γίνει τους χειμερινούς μήνες. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα mpomponieres4you.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από σετ και πακέτα βάπτισης σε πολύ οικονομικές τιμές.

Όσο αφορά το χρώμα των ρούχων κυριαρχεί το λευκό τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια  γιατί συμβολίζει την νέα αρχή και την αγνότητα. Βέβαια, υπάρχουν και οι παστέλ αποχρώσεις όπως το ροζ στα σετ βάπτισης για κορίτσι αλλά και το γαλάζιο στα σετ βάπτισης για αγόρι. Καλό είναι να αποφύγετε τα πολύ έντονα χρώματα γιατί δεν είναι κατάλληλα για το μυστήριο του βαπτίσματος.

Ντύσιμο της μαμάς

Το ντύσιμο της μαμάς στην βάπτιση θα πρέπει να είναι επίσημο μα και κομψό. Έτσι,  ένα κλασικό φόρεμα με διακριτικές λεπτομέρειες σε ένα χαρούμενο χρώμα όπως απαλό ροζ, κίτρινο ή λευκό είναι μία πολύ καλή επιλογή. Μία μακριά στενή φούστα με ένα τοπ στο πάνω μέρος του σώματος, είναι εξίσου μία επιτυχημένη επιλογή.

Επίσης, η μητέρα είναι δυνατόν να φορέσει ένα παντελόνι που προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ταιριάζει σε όλες τις επίσημες περιστάσεις. Ένα μπλε ή μαύρο παντελόνι μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με ένα πουκάμισο άλλου χρώματος ή ένα blazer. Ένα ροζ ή λευκό κοστούμι είναι άλλη μία εξαιρετική επιλογή για το ντύσιμο της μητέρας. Το ντύσιμο της μαμάς μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς με διάφορα αξεσουάρ όπως εντυπωσιακά βραχιόλια ή σκουλαρίκια.

Ντύσιμο του μπαμπά

Αρκετές επιλογές υπάρχουν και για το ντύσιμο του πατέρα στην βάπτιση του παιδιού του. Ανάλογα με την εποχή όπου θα πραγματοποιηθεί η βάπτιση θα χρειαστεί να επιλέξει προσεκτικά το είδος του υφάσματος προκειμένου να αισθάνεται άνετα τους θερινούς μήνες αλλά και να μη κρυώνει τους χειμερινούς.

Η επιλογή του ντυσίματος εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις του πατέρα. Έτσι, αν προτιμά τα σκούρα χρώματα, μπορεί να φορέσει ένα κοστούμι σε μαύρο ή σε μπλε σκούρο χρώμα και να το συνδυάσει με ένα λευκό ή ένα γαλάζιο πουκάμισο. Επίσης, μπορεί να φορέσει ένα γκρι ή μπεζ κοστούμι.

Αν του αρέσουν οι γραβάτες, μπορεί να φορέσει μία στο ίδιο χρώμα με αυτό του σακακιού του. Αν επιθυμεί να ντύνεται πιο μοντέρνα και πιο casual ο πατέρας, μία καλή πρόταση ντυσίματος θα ήταν ένα chino παντελόνι, ένα λευκό πουκάμισο και sneakers.

Ντύσιμο της Νονάς ή του Νονού

Όπως και η μητέρα έτσι και η νονά θα μπορούσε να φορέσει ένα κοστούμι σε απαλό χρώμα όπως μπεζ, λευκό, ροζ κλπ ή ένα φόρεμα στις ίδιες αποχρώσεις. Αν η βάφτιση έχει σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι ή την άνοιξη, τότε η νονά του παιδιού θα μπορούσε να φορέσει ένα cocktail dress αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ κοντό.

Το μήκος του θα πρέπει να φτάνει έως το γόνατο. Άλλη μία εξαιρετική λύση για τις νονές είναι οι midi φούστες. Τα παπούτσια που θα επιλέξουν, χρειάζεται να μη έχουν πολύ υψηλό τακούνι και να είναι άνετα γιατί θα υπάρχει πολύωρη ορθοστασία κατά την διάρκεια της βάπτισης. Για τον νονό μία πολύ καλή λύση θα ήταν ένα κοστούμι μονόχρωμο ή με ρίγες/ Διαφορετικά θα μπορούσε να διαλέξει ένα παντελόνι chino μαζί με ένα σακάκι.

Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, η επιλογή ρούχων για σημαντικές περιστάσεις όπως είναι μία βάπτιση είναι πάντα μία ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία. Όλοι θέλουν να νιώθουν όμορφα, σίγουροι για τον εαυτό τους κατά την διάρκεια της τέλεσης του βαπτίσματος. Όμως, ελπίζουμε με όλες τις συμβουλές που σας δώσαμε στις παραπάνω γραμμές του κειμένου να σας βοηθήσαμε να διαλέξετε τα σωστά ρούχα. Και θυμηθείτε, αυτό που θα ξεχωρίζει περισσότερο στις φωτογραφίες της βάπτισης θα είναι το μεγάλο σας χαμόγελο.