Ποιο είναι το ιδανικό ντύσιμο για γάμο σε νησί;

Κάθε καλοκαίρι είναι σίγουρο ότι θα βρεθούμε σε αρκετούς γάμους αφού είναι και η εποχή που λόγω της μεγάλης διάρκειας της ημέρας αλλά και του καλού καιρού επιλέγουν τα περισσότερα ζευγάρια για να παντρευτούν. Οι περισσότεροι γάμοι σίγουρα γίνονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά μπορεί κάποιο ζευγάρι να θέλει να κάνει κάτι πιο ρομαντικό ή θεαματικό ή απλά κάτι πιο καλοκαιρινό και μα επιλέξει να παντρευτεί σε κάποιο νησί. Εννοείται ότι ένας γάμος σε νησί διαφέρει από αυτόν σε μία πόλη και ως εκ τούτου έχει το δικό του άτυπο «dress code».

Οι πιθανότητες να βρεθείτε καλεσμένοι σε κάποιο νησί είναι πολύ μεγάλες αν μένετε στην Αθήνα, η οποία μέσω του Πειραιά συνδέεται με όλες τις Κυκλάδες και το Αιγαίο γενικότερα, ή αν κάποιος κολλητός ή κολλητή σας έχει καταγωγή από κάποιο νησί, μεγάλο ή μικρό. Ας δούμε λοιπόν πως πρέπει να είναι μία εμφάνιση σε τέτοιο γάμο τόσο για την γυναίκα όσο και για τον άνδρα.

Γάμος σε νησί τι να φορέσω;

Σε γενικές γραμμές, το ντύσιμο σας θα πρέπει να είναι δροσερό αλλά και απλό αφού στους νησιώτικους γάμους επικρατεί η απλότητα και θα δείτε λιγότερο φανταχτερά νυφικά αλλά και πιο απλά στέφανα γάμου. Ας γίνουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένοι.

Το απόλυτο γυναικείο look για νησιώτικο γάμο

Αν βρεθείτε καλεσμένη σε γάμο σε νησί θα πρέπει να ξεχάσετε αυτά που ξέρετε για τους γάμους σε αστικά κέντρα ή σε χωριά της ενδοχώρας. Όπως είπαμε και πριν, λέξη – κλειδί είναι η απλότητα οπότε οι τουαλέτες και γενικά οι πιο «γκράντε» εμφανίσεις απλά δεν έχουν θέση στο νησί.

Όσον αφορά τα ρούχα σας, η καλύτερη επιλογή είναι ένα όμορφο αέρινο φόρεμα το οποίο μπορεί να είναι είτε μακρύ είτε κοντό. Θα πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμο και γενικά σε «ήπιες» και όχι πολύ έντονες αποχρώσεις. Το μπεζ, το κοραλί και το γαλάζιο είναι μερικά από τα χρώματα που μπορείτε να έχετε στο μυαλό σας ενώ καλό θα ήταν να αποφύγετε το λευκό. Δεκτά είναι επίσης και τα φλοράλ φορέματα, αρκεί να μην το παρακάνετε. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε μία παντελόνα ή ένα όμορφο σορτσάκι με ένα τοπ ή να φορέσετε μία άνετη ολόσωμη φόρμα. Τέλος, καλό είναι να έχετε κι ένα ζακετάκι μαζί γιατί τα βράδια στο νησί μπορεί να κάνει ψυχρούλα και δεν είναι καλό να κρυώσετε στο γλέντι και να φύγετε νωρίς.

Το μακιγιάζ σας θα πρέπει επίσης να είναι απλό και γενικά να είναι σε γήινους τόνους. Εννοείται ότι αν ο γάμος γίνει το πρωί ή το μεσημέρι θα πρέπει να φορέσετε κι αντηλιακό αλλά και να χρησιμοποιήσετε αντηλιακή κρέμα σαν concealer. Τα αξεσουάρ σας θα πρέπει να είναι επίσης λίγα και απλά. Ένα κολιέ κι ένα ζευγάρι μικρά σκουλαρίκια είναι συνήθως η καλύτερη λύση. Τέλος, όσον αφορά τα παπούτσια, τα σανδάλια είναι η πλέον safe επιλογή καθώς τα τακούνια είναι απλά επικίνδυνα στα πλακόστρωτα των νησιών.

Το σωστό ανδρικό look για γάμο σε νησί

Ο καλεσμένος σε γάμο σε νησί είναι πολύ πιθανό να περάσει πολύ καλύτερα απ’ ότι σε κάποιον αστικό γάμο ή γάμο σε χωριό μέσα στο κατακαλόκαιρο. Αυτό το λέμε γιατί το κοστούμι στο νησί είναι απαραίτητο μόνο για τον γαμπρό και τον κουμπάρο! Ο καλεσμένος μπορεί να εμφανιστεί με ένα άνετο παντελόνι και με ένα ωραίο πουκάμισο ή ακόμη και μπλουζάκι, αρκεί φυσικά να είναι τύπου Polo ή παρόμοιο και όχι με κάποια παράξενη εικονογράφηση ή λογότυπο heavy metal συγκροτήματος, παρά το γεγονός ότι αυτά είναι πλέον στη μόδα.

Όσον αφορά τα παπούτσια, αυτά θα πρέπει να είναι άνετα και μπορούν να φορεθούν ακόμη και αθλητικά, αρκεί να μην έχουν έντονα χρώματα ή τεράστια λογότυπα. Εννοείται ότι καλό αν ο καλεσμένος έχει συνοδό να φροντίσει ώστε το ντύσιμο του να ταιριάζει με το δικό της. Δεν είναι ωραία να σκάσει η κοπέλα με ένα απλή σχετικά φόρεμα και ο συνοδός της με ακριβό κοστούμι.