Λίστα οργάνωσης και προετοιμασίες γάμου

Ο γάμος είναι σίγουρα μία ξεχωριστή μέρα που πολλοί την ονειρεύονται σχεδόν όλη τους τη ζωή. Είναι σίγουρα μία από τις πιο όμορφες και αξέχαστες μέρες στη ζωή τόσο του ζευγαριού όσο και των οικογενειών και των φίλων τους. Αυτό που θα σας πει όμως όποιος έχει παντρευτεί ή όποιος έχει παντρέψει ένα ζευγάρι, είναι ότι η όλη διαδικασία αν και όμορφη σίγουρα, μπορεί να είναι πολύ δύσκολη και αγχωτική. Με απλά λόγια, οι ετοιμασίες γάμου δεν είναι και τόσο απλές και δεν περιορίζονται στο να βρείτε οικονομικά στέφανα γάμου. Έχει πολύ τρέξιμο αλλά και γραφειοκρατία. Ας δούμε λοιπόν μία λίστα με το τι πρέπει να κάνετε για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων και να μην χρειαστεί να τρέχετε την τελευταία στιγμή.

Τι χρειάζεται ένας γάμος;

Ένας γάμος χρειάζεται πολλά πράγματα γι’ αυτό και καλό είναι οι προετοιμασίες γάμου να ξεκινήσουν σχεδόν αμέσως αφού αποφασίσετε ότι ήρθε η ώρα να παντρευτείτε. Ας πούμε ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνετε είναι να καταλήξετε σε μία ημερομηνία και να βρείτε και σε ποια εκκλησία θα γίνει ο γάμος. Μετά σειρά έχει η επιλογή του χώρου για τη δεξίωση. Μετά θα πρέπει να επιλέξετε κουμπάρο και φυσικά μαζί του θα πρέπει να ξεκινήσετε να ψάχνετε για νυφικό, κοστούμι για τον γαμπρό και στέφανα. Αυτές είναι σε πολύ γενικές γραμμές οι βασικές σας υποχρεώσεις. Ας δούμε τώρα και μία λίστα την οποία και στη συνέχεια θα αναλύσουμε.

Λίστα για οργάνωση και προετοιμασία γάμου

Η παρακάτω λίστα οργάνωσης είναι ενδεικτική και περιέχει τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να φροντίσετε για την τελετή και την δεξίωση. Σκοπό έχει να σας βοηθήσει να οργανωθείτε καλύτερα για να μην τρέχετε πανικόβλητοι!

  1. Ημερομηνία και εκκλησία
  2. Χώρος εκδήλωσης
  3. Κουμπάρος
  4. Νυφικό, κουστούμι κλπ
  5. Στέφανα και βέρες
  6. Στολισμός Εκκλησίας
  7. Προετοιμασία νύφης
  8. Οργάνωση δεξίωσης

Ετοιμασίες και υποχρεώσεις Γάμου

Ας δούμε τώρα λίγο πιο αναλυτικά τα πράγματα που αναφέραμε στην λίστα υποχρεώσεων γάμου μας.

Ημερομηνία κι εκκλησία:

Κάτι που σίγουρα γνωρίζετε είναι το γεγονός ότι όλοι σχεδόν θέλουν να παντρευτούν το καλοκαίρι. Επίσης, κάθε περιοχή έχει εκκλησίες που λόγω θέσης και διακόσμου είναι πολύ δημοφιλείς για γάμους. Αν λοιπόν θέλετε να παντρευτείτε σε κάποια συγκεκριμένη εκκλησία και σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, θα πρέπει να έρθετε ΑΜΕΣΩΣ σε επαφή μαζί της και να δείτε πότε έχει διαθέσιμες ημερομηνίες. Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε.

Χώρος εκδήλωσης:

Πέρα από τις εκκλησίες, εννοείται ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για χώρους εκδηλώσεων, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες. Αφού κλείσετε ημερομηνία λοιπόν, θα πρέπει αμέσως να κλείσετε και κάποιον χώρο.

Κουμπάρος:

Ο κουμπάρος δεν αλλάζει απλά τα στέφανα, αλλά είναι και βοηθός σας σε όλη τη διαδικασία προετοιμασίας ενώ θα πρέπει να αναλάβει και κάποια έξοδα του γάμου. Καλό θα ήταν λοιπόν να προτείνετε αμέσως τη «θέση» σε κάποιο φίλο σας για να μπορεί να κάνει και αυτός τις δικές του «προετοιμασίες», οικονομικές και μη.

Νυφικό, κοστούμι κλπ:

Η επιλογή νυφικού και παπουτσιών μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρονοβόρα διαδικασία γι’αυτό καλό είναι να γίνει όσο το δυνατόν πιο νωρίς για να μην έχετε άγχος. Τα πράγματα είναι λίγο πιο χαλαρά για τον γαμπρό, αλλά καλό είναι να τελειώνετε γρήγορα με αυτή τη διαδικασία.

Στέφανα και βέρες:

Αυτά τα αναλαμβάνει ο κουμπάρος πάντα με συνεννόηση μαζί σας. Αν δεν είναι οικονομικά εύρωστος, μπορείτε να του ξεκαθαρίσετε εξ αρχής ότι θέλετε οικονομικά στέφανα για γάμο και βέρες.

Στολισμός εκκλησίας:

Επίσης τον κανονίζει ο κουμπάρος, αλλά καλό είναι να τον κανονίσει νωρίς!

Προετοιμασία νύφης:

Μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολο να βρείτε κομμώτρια και μακιγιέζ για τη μέρα του γάμου σας, γι’ αυτό θα πρέπει να ξεκινήσετε τη αναζήτηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αλλιώς μπορεί να χρειαστεί να ετοιμαστείτε μόνη σας την μεγάλη μέρα!

Οργάνωση δεξίωσης:

Λίγο πριν τη δεξίωση θα πρέπει να κανονίσετε τις λεπτομέρειες όπως τη τούρτα, τη μουσική αλλά και το μενού της βραδιάς. Οι περισσότεροι χώροι εκδηλώσεων μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ με τη διοργάνωση της ξεχωριστής βραδιάς σας.