Πώς να διακοσμήσετε το τραπέζι της βάφτισης, μόνοι σας

Μία βάφτιση είναι σίγουρα μία μοναδική μέρα όχι μόνο για το μωρό που θα αποκτήσει επίσημα όνομα και θα γίνει μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και για τους γονείς και φυσικά τον νονό ή τη νονά. Αυτό που ξέρει όμως όποιος έχει οργανώσει μία βάφτιση ή έχει βοηθήσει στην οργάνωση της είναι το πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα. Η τελετή αλλά και όσα την ακολουθούν απαιτούν πολλή οργάνωση και συνεννόηση. Ένας από τους πιο δύσκολους παράγοντες της οργάνωσης είναι η διακόσμηση του τραπεζιού της βάφτισης, ειδικά αν αυτό γίνει σε κάποιο χώρο που δεν είναι ειδικευμένος χώρος εκδηλώσεων.

Ας δούμε λοιπόν μερικές ιδέες αλλά και συμβουλές για ένα όμορφα στολισμένο τραπέζι ευχών βάφτισης.

Στολισμός τραπεζιού βάφτισης

Εννοείται ότι το τραπέζι της βάφτισης είναι μοναδικό, οπότε θα πρέπει να έχει και κάποιον ιδιαίτερο διάκοσμο, ο οποίος δεν είναι ανάγκη να είναι ακριβός, αλλά θα πρέπει να παραπέμπει στο παιδί και το Μυστήριο. Συνήθως οι γονείς έχουν δύο επιλογές: η πρώτη είναι να κάνουν το τραπέζι σε κάποιο εστιατόριο ή χώρο εκδηλώσεων και η δεύτερη να το κάνουν στο σπίτι τους ή σε κάποιον άλλο χώρο που δεν είναι ειδικεύεται όμως στις εκδηλώσεις.

Στη πρώτη περίπτωση πιθανότατα η επιχείρηση θα έχει κάποιες επιλογές να σας προσφέρει όσον αφορά τη διακόσμηση, στη δεύτερη, θα πρέπει να την αναλάβετε εξ ολοκλήρου εσείς. Τα υλικά για να το πετύχετε αυτό, μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με μπομπονιέρες βάπτισης και άλλα παρόμοια προϊόντα.

Ιδέες για έναν καλύτερο στολισμό

Πολλές φορές, ακόμη και οι επιχειρήσεις που ειδικεύονται στη διοργάνωση τραπεζιών για βαφτίσεις μπορεί να προσφέρουν πολύ απλές ή παραδοσιακές επιλογές διακόσμησης, ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να κάνετε μία πρωτότυπη διακόσμηση τόσο στο σπίτι σας όσο και σε κάποιο χώρο εκδηλώσεων.

1: Χρησιμοποιήστε βαζάκια

Στο σπίτι μας όλοι έχουμε βαζάκια που δεν τα χρησιμοποιούμε αλλά και αν δεν έχουμε, μπορούμε να βρούμε σε κάποιο σούπερ μάρκετ σε πολύ χαμηλή τιμή. Γεμίστε λοιπόν παλιά βαζάκια με λουλουδάκια ή καραμέλες ή γλειφιτζούρια. Αν πιάνουν τα χέρια σας, μπορείτε να ντύσετε τα βαζάκια με τούλι ή οργάντζα.

2: Μπαλόνια

Το τραπέζι βάφτισης μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφο και παιχνιδιάρικο με μερικά μπαλόνια. Καλό θα ήταν να προμηθευτείτε μπαλόνια με ήλιο, τα οποία θα βρείτε σε ειδικά καταστήματα, και να τα στολίσετε με τούλι. Εννοείται ότι το χρώμα των μπαλονιών αλλά και αυτό που θα έχει το τούλι θα πρέπει να ταιριάζει με τα χρώματα της διακόσμησης.

3: Φουρφούρια

Τα φουρφούρια δίνουν και αυτά μια πολύ γιορτινή, χαρούμενη και παιχνιδιάρικη διάθεση στη διακόσμηση τραπεζιού ενώ μπορούν να γίνουν κι ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι στα χέρια των μικρότερων καλεσμένων! Θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη βάφτισης και μπομπονιέρες.

Ιδέες για αγόρι

Όσον αφορά τα αγόρια, στη διακόσμηση συνήθως κυριαρχεί το μπλε και το γαλάζιο, οπότε ό,τι αγοράζετε θα πρέπει να είναι σε αυτή τη κατεύθυνση. Καλό είναι να μην υπάρχουν πολλά λουλούδια στη διακόσμηση αλλά να επικεντρωθείτε στα παιχνιδάκια και γενικά σε μία πιο παιχνιδιάρικη και λιγότερο ρομαντική ατμόσφαιρα. Μπορείτε να έχετε και κάποια διακοσμητικά με θέμα κάποιους υπερήρωες ή χαρακτήρες καρτούν. Δεν είναι τέλος και λίγοι οι γονείς – ειδικά οι «κολλημένοι με τη μπάλα» – που έχουν σαν θέμα της διακόσμησης κάποιο άθλημα ή αθλητική ομάδα.

Ιδέες για κορίτσια

Στα κορίτσια συνήθως επικρατεί το λευκό ή το ροζ χρώμα και φυσικά υπάρχει μία έντονη ρομαντική διάθεση στη διακόσμηση. Εννοείται ότι τα λουλούδια ταιριάζουν τέλεια σε μία τέτοιου είδους διακόσμηση. Ο στολισμός τραπεζιού για βάφτιση κοριτσιού αλλά και η βάφτιση γενικότερα μπορεί να έχει σαν θέμα κάποια πριγκίπισσα Disney ενώ μια πιο μοντέρνα επιλογή είναι οι χαριτωμένοι μονόκεροι και άλλα μυθικά ζωάκια. Τα αθλητικά θέματα δεν κολλάνε και πολύ σε κοριτσίστικες βαφτίσεις, όσο κι αν επιμένουν κάποιοι μπαμπάδες!