Στολισμός Σπιτιού για Γάμο: Ιδέες και συμβουλές

Ο γάμος είναι μία μοναδική και σίγουρα πολύ ξεχωριστή μέρα στη ζωή του ζευγαριού αλλά και των φίλων και συγγενών του. Την ημέρα εκείνη εννοείται ότι όλοι εστιάζουν στον στολισμό και γενικά στον χώρο της εκκλησίας και του χώρου στον οποίο θα γίνει η δεξίωση μετά την τελετή. Πολλοί λοιπόν είναι αυτοί που ξεχνούν ότι πολλοί καλεσμένοι θα έρθουν πριν από τον γάμο από το σπίτι της νύφης και το ίδιο θα συμβεί και στο σπίτι του γαμπρού, μόνο που εκεί θα παρευρεθούν κυρίως οι στενοί του φίλοι. Η διακόσμηση του σπιτιού λοιπόν είναι εξίσου σημαντική με αυτή της εκκλησίας. Ας δούμε μερικές χρήσιμες ιδέες και συμβουλές που καλό είναι να ξέρετε.

Στολισμός σπιτιού νύφης για γάμο

Όπως είπαμε και πριν, το σπίτι της νύφης είναι αυτό στο οποίο θα πάνε οι περισσότεροι καλεσμένοι αφού η προετοιμασία της απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο από αυτή του γαμπρού, ενώ υπάρχουν και κάποια έθιμα που αφορούν το σπίτι της νύφης, όπως η τοποθέτηση χρημάτων από τον κουμπάρο και άλλους καλεσμένους στο παπούτσι της για χωρέσει καλύτερα στο πόδι της. Ο στολισμός του σπιτιού της νύφης λοιπόν συνήθως είναι ρομαντικός και κυριαρχούν σε αυτόν χρώματα όπως το λευκό, το ιβουάρ αλλά και το ροζ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχετικά φθηνά υλικά όπως λινάτσα και τούλια με τα οποία μπορείτε μετά να δημιουργήσετε και χρηστικές μπομπονιέρες γάμου για να μοιράσετε στους καλεσμένους σας. Ας δούμε λίγο πιο συγκεκριμένες προτάσεις.

Στολισμός σαλονιού κι εσωτερικού του σπιτιού

Όπως είπαμε και πριν, μπορείτε να κάνετε τον χώρο πολύ όμορφο με τούλι τοποθετημένο σε στρατηγικά σημεία. Μία καλή πρόταση είναι να τυλίξετε με τούλι ή λινάτσα τις καρέκλες της τραπεζαρίας σας και να δέσετε φιόγκους στη μέση τους. Μια καλή ιδέα είναι επίσης να αγοράσετε μπαλόνια γεμισμένα με ήλιο και να τα «ντύσετε» με τούλι. Αυτά μπορείτε να τα τοποθετήσετε στην είσοδο του σπιτιού ή και στο δωμάτιο που θα ετοιμάζεστε. Εννοείται ότι μπορείτε να γεμίσετε τον χώρο και με φρέσκα λουλούδια.

Στολισμός μπαλκονιού – βεράντας

Ο στολισμός αυτός έχει σκοπό να δείξει στη γειτονιά ότι γίνεται γάμος αλλά και να βοηθήσει τους καλεσμένους που δεν έχουν έρθει στο σπίτι του ζευγαριού να το βρει εύκολα. Το πιο απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να τυλίξετε τα κάγκελα με τούλι ή γάζα και να τοποθετήσετε και μερικά μπαλόνια. Αν ο γάμος σας θα γίνει το σούρουπο ή τη νύχτα, μπορείτε να τοποθετήσετε και μερικά φαναράκια με ρεσώ.

Διακόσμηση σκάλας εισόδου

Το τούλι είναι αυτό που πρωταγωνιστεί και σε αυτή τη περίπτωση. Μπορείτε να το τυλίξετε στη κουπαστή της σκάλας. Μία καλή ιδέα είναι να ρίξετε και μερικά ροδοπέταλα στα σκαλοπάτια ενώ για ακόμη ένα πιο θεαματικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε και κεράκια ή ρεσώ. Εννοείται ότι τα κεράκια θα πρέπει να έχουν κάποια απόσταση από το τούλι για να μην έχουμε ατυχήματα την ημέρα γάμου. Τέλος, μπορούν να τοποθετηθούν και κάποιοι φιόγκοι στα κάγκελα της σκάλας.

Εξωτερικός στολισμός σπιτιού

Αν το σπίτι σας έχει αυλή ή κήπο, εννοείται ότι μπορείτε να βάλετε κι εκεί κάποια διακοσμητικά. Μπορείτε πάλι να τυλίξετε τούλι ή γάζα σε κάποια δεντράκια ή ακόμη και να τοποθετήσετε φωτάκια ηλεκτρικά, σαν αυτά που βάζουμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μια ακόμη καλή ιδέα είναι να φτιάξετε ένα «μονοπάτι» προς την είσοδο του σπιτιού σας με φαναράκια.

Κεράσματα γάμου στο σπίτι

Εννοείται ότι όσο είναι οι καλεσμένοι στο σπίτι θα πρέπει να τους κεράσετε και κάτι. Τα κεράσματα αυτά είναι συνήθως κρασί ή κάποιο άλλο αλκοολούχο – εννοείται και αναψυκτικά για τα παιδιά – και κάποια απλά μεζεδάκια όπως τυροπιτάκια τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από κάποιο φούρνο ή catering. Μπορείτε επίσης να προσφέρετε και κάποια παστάκια αλλά και τα παραδοσιακά γλυκά του γάμου, δηλαδή μπεζέδες και κουφέτα τα οποία μπορείτε και να τοποθετήσετε και σε χρηστικές μπομπονιέρες γάμου όπως είπαμε και πριν.