5 βήματα για μια τέλεια βάπτιση

Έχετε αποφασίσει πως πλησιάζει η ώρα για την βάπτιση του παιδιού σας; Εάν είναι η πρώτη φορά που θα βαφτίσετε το πρωτότοκο παιδί σας ή όχι, διαβάστε τα παρακάτω έξυπνα βήματα, ώστε να έχετε τα τέλεια αποτελέσματα. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά Μυστήρια της Χριστιανικής Εκκλησίας, για αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζεται, αλλά και να οργανώνετε κατάλληλα σε χρόνο και χώρο. Η ίδια διαδικασία ισχύει είτε μιλάμε για αγόρια είτε κορίτσια. Ο τρόπος διεξαγωγής δεν αλλάζει, παρά μόνο οι λεπτομέρειες διαφέρουν, οι οποίες όμως, είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Σε αυτό το άρθρο, σας προσφέρουμε συμβουλές για να δημιουργήσετε την τέλεια εκδήλωση που θα μείνει αξέχαστη στους καλεσμένους σας:

Βήμα #1: Επιλογή της Εκκλησίας και του Ιερέα

Το πρώτο βήμα για την τέλεση της βάπτισης είναι η επιλογή της εκκλησίας και κατόπιν, του Ιερέα που θα πραγματοποιήσει το Μυστήριο. Η πιο τέλεια επιλογή είναι η εκκλησία να βρίσκεται κοντά στο σπίτι σας ή στην περιοχή σας. Αυτό σας γλιτώνει πολύτιμο χρόνο στις μετακινήσεις σας και στην οργάνωση, γενικότερα. Ο Ιερέας που τελεί τα πνευματικά καθήκοντα στην ενορία του, θα πρέπει να είναι διαθέσιμος για να την αναλάβει. Για αυτό τον λόγο, πρέπει να έρθετε σε επαφή τόσο με την εκκλησία όσο και με τον Ιερέα αρκετούς μήνες νωρίτερα. Η επιλογή της επιθυμητής ημερομηνίας από την πλευρά σας, μπορεί να μην συνάδει με τη διαθεσιμότητα της εκκλησίας εκείνη την ημέρα. Επιπλέον, πρέπει να γίνει η μελέτη του χώρου για τον στολισμό, την τοποθέτηση των καλεσμένων και την οργάνωση του. Σκεφτείτε κάθε εκδοχή από την αρχή έως το τέλος της βάπτισης, ποια θα είναι όλη η διαδικασία, αλλά και τι θα μπορούσε να μην πάει σύμφωνα με τα σχέδια σας. 

Βήμα #2: Οργάνωση της Δεξίωσης 

Το επόμενο βήμα είναι η οργάνωση της δεξίωσης. Έχετε αποφασίσει σε ποιο κέντρο διασκεδάσεως θα λάβει τόπο; Ή μήπως προτιμάτε να γίνει στο σπίτι σας; Αν και αυτή η πρόταση δεν είναι τόσο συνηθισμένη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που – εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, προτιμούν τον προσωπικό τους χώρο. Εάν επιλέξετε ένα κέντρο διασκεδάσεως, πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία μήνες νωρίτερα για να κλείσετε την ημερομηνία. Καλό είναι να κάνετε μια έρευνα αγοράς εκ των προτέρων, ώστε να πάρετε τιμές προσφοράς από διάφορες πηγές. Ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση, θα πρέπει να έχει και την αντίστοιχη διακόσμηση, ενώ επιλέξτε το μενού που θα προσφέρετε, αλλά και τα ποτά – αναψυκτικά. Σημαντικό είναι επίσης, η επιλογή ενός DJ για την μουσική υπόκρουση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Καλό είναι να δώσετε αρμοδιότητες σε μερικά φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα που θα μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την  οργάνωση και να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή της. 

Βήμα #3: Επιλογή των Ρούχων και των Αξεσουάρ

Η νονά ή ο νονός, επιλέγουν τα ρούχα και τα αξεσουάρ που προορίζονται για το πνευματικό τους παιδί. Οπότε, είναι κρίσιμο να βρούνε τα κατάλληλα εγκαίρως, αλλά και στον προϋπολογισμό που μπορούν να διαθέσουν. Τα βαπτιστικά ρούχα, τα παπουτσάκια, ο Σταυρός, η λαμπάδα και τα υπόλοιπα απαραίτητα σύνεργα για την τέλεση της βάπτισης, απαιτούν χρόνο τόσο για να τα επιλέξουν όσο και και να τα προμηθευτούν. Ο ρόλος του νονού είναι ο πιο σημαντικός για την εξέλιξη και την διαδικασία της βάπτισης. Μια λεπτομέρεια που μπορεί να μην φαίνεται σημαντική, μπορεί να αποδειχτεί προβληματική στην πορεία. Τα βαπτιστικά ρούχα που θα επιλεχθούν για αγοράκι ή κοριτσάκι, έχουν να κάνουν με το προσωπικό γούστο του. Αν και συνήθως, η κλασική επιλογή είναι να κυριαρχεί το λευκό χρώμα, που συμβολίζει την αγνότητα, πλέον πολλοί επιλέγουν ρούχα και παπουτσάκια σε παστέλ αποχρώσεις. Επίσης, για τα αγοράκια επιλέγονται καπελάκια, ενώ για τα κοριτσάκια στέκες, κορδέλες κ.α. Όλα αυτά, πρέπει να είναι συνδυασμένα με τον ρουχισμό για να δένουν όμορφα στην αισθητική του συνόλου.

Βήμα #4: Μπομπονιέρες Βάπτισης

Σημαντικό στοιχείο σε μια βάπτιση είναι η προσφορά των μπομπονιερών στους προσκεκλημένους. Στις μέρες μας, υπάρχει μια τεράστια επιλογή, ώστε να καταλήξετε σε εκείνες που θα σας ικανοποιήσουν. Λάβετε υπόψιν, πως το στυλ θα πρέπει να ταιριάζει με τη θεματολογία της βάπτισης, όπως τα υλικά, τα χρώματα και τα δωράκια που ίσως τις συνοδεύουν. Όπως και στα παραπάνω βήματα, έτσι και εδώ, θα πρέπει να κάνετε έρευνα και να βρείτε τις κατάλληλες, αναλόγως του πόσα χρήματα σκοπεύετε να ξοδέψετε. Και όχι μόνο! Οι χειροποίητες μπομπονιέρες χρειάζονται χρόνο για να παραχθούν, για αυτό χρειάζεται να τις παραγγείλετε πολύ νωρίτερα πριν την τέλεση του Μυστηρίου. Υπολογίστε προσεχτικά τον αριθμό των προκαλεσμένων, ενώ σε κάθε περίπτωση προμηθευτείτε επιπλέον κομμάτια για τυχόν αλλαγές που ίσως προκύψουν. Επόμενη συμβουλή είναι να αποφασίσετε τι τύπο μπομπονιερών θα επιλέξετε. Με άλλα λόγια, θα προτιμήσετε μια για αγόρι ή κορίτσι με την αντίστοιχη χρωματολογία και θέμα; Ή μήπως θα καταλήξετε σε μια άλλη με ουδέτερους τόνους και θέμα, επίσης;  

Βήμα #5: Φωτογραφίες και Βίντεο

Ένα tip σχετικά με τις φωτογραφίες και βίντεο που θα τραβηχτούν στη βάπτιση, είναι να βρείτε τον καλύτερο επαγγελματία για αυτή τη δουλειά. Μερικοί, σκεπτόμενοι τα χρήματα που θα ξοδέψουν, προσφεύγουν σε επαγγελματίες που προσφέρουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες με χαμηλό κόστος. Αυτή η κίνηση όμως, μπορεί να αποδειχτεί μεγάλο λάθος, επειδή η ποιότητα των φωτογραφιών και βίντεο θα είναι το ίδιο χαμηλής ποιότητας. Σε κάθε περίπτωση, ελάτε σε επαφή μαζί τους στον κατάλληλο χρόνο για να κλείσετε μαζί τους την ημερομηνία, όπου θα πραγματοποιηθεί το Μυστήριο. Συζητήστε μεταξύ άλλων, την ποσότητα των φωτογραφιών που θα λάβετε, την διάρκεια του βίντεο, και αν γίνει σε αυτό επεξεργασία με επιπλέον στοιχεία, πόσο χρόνο θα διαρκέσει όλη η διαδικασία τόσο στην εκκλησία όσο και στη δεξίωση. Μάθετε το πακέτο προσφοράς και προχωρήστε ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, αλλά και σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Η βάπτιση του παιδιού σας αποτελεί μοναδική στιγμή για την οικογένεια σας και η επιλογή του κατάλληλου φωτογράφου πρόκειται για μια επένδυση αναμνήσεων.

Συμπέρασμα 

Παραπάνω είδατε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε να την τέλεση της τέλειας βάπτισης για το αγοράκι ή κοριτσάκι σας. Ακολουθώντας τις συμβουλές που δόθηκαν, θα μπορέσετε να οργανώσετε όλα τα μέρη που την απαρτίζουν σε βασικά σημεία. Έτσι, θα γλιτώσετε χρόνο και ενέργεια, αλλά και θα αποφύγετε τυχόν απρόβλεπτα θέματα – που πιθανόν προκύψουν. Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή της οικογένειας σας, παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, χρειάζεται να αντιμετωπισθεί με ιδιαίτερη προσοχή και αγάπη. Επισκεφτείτε το https://www.mpomponieres4you.gr/ για να εξερευνήσετε πολλές επιλογές από χειροποίητες μπομπονιέρες, πακέτα, προσκλητήρια και είδη βάπτισης, Έτσι, θα είστε προετοιμασμένοι, θα πάρετε καταπληκτικές ιδέες που ξεχωρίζουν, δημιουργώντας μοναδικές αναμνήσεις για αυτή την ξεχωριστή ημέρα.