Γλυκά για Καλεσμένους Βάπτισης & 3 Πρωτότυπες Ιδέες

Μπορεί το σημαντικότερο μέρος μίας βάφτισης να είναι το ίδιο το μυστήριο και οι συμβολισμοί του, αλλά οι γονείς και οι νονοί έχουν να οργανώσουν πολλά ακόμη πράγματα. Στις μέρες μας, καλώς ή κακώς, η βάφτιση ούτε λίγο ούτε πολύ έχει γίνει μία κοινωνική εκδήλωση, οπότε πέρα από το θρησκευτικό μέρος, υπάρχει και το κοινωνικό. Μετά τη βάφτιση λοιπόν – ίσως ακόμη και πριν από αυτή – συνηθίζεται οι γονείς και ο νονός να κερνούν τους καλεσμένους για να τους ευχαριστήσουν που ήρθαν στο μυστήριο. Ας δούμε λοιπόν μερικές ιδέες για κεράσματα που θα βοηθήσουν ώστε η μέρα αυτή να μείνει αξέχαστη σε όλους.

Παραδοσιακά γλυκά βάφτισης

Επειδή η βάφτιση θέλουμε να είναι μία γλυκιά μέρα η οποία θα συμβολίζει και την ζωή του παιδιού από κει και μπρος, τα γλυκά έχουν πάντα ιδιαίτερη θέση όσον αφορά τα κεράσματα. Εννοείται ότι το πιο παραδοσιακό γλύκισμα είναι τα κουφέτα, τα οποία μπορούν να δοθούν μέσα σε όμορφες χειροποίητες μπομπονιέρες βάπτισης. Από εκεί και μετά συνηθίζεται να προσφέρεται μαζί με την μπομπονιέρα και κάποιο παστάκι αλλά στις μέρες μας αυτό μπορεί να αντικατασταθεί από άλλα γλυκά, ανάλογα πάντα με το στιλ της βάφτισης αλλά και το γούστο των γονέων και των καλεσμένων. Τέλος, αν η βάφτιση γίνεται καλοκαίρι και μάλιστα σε ώρα με πολλή ζέστη, καλό είναι να υπάρχουν και κάποια δροσερά νερά σαν κεράσματα ή ακόμη και δροσεροί χυμοί ή αναψυκτικά. Η φυσική λεμονάδα είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές ποτό για καλοκαιρινές βαφτίσεις.

Χειροποίητα γλυκά

Γενικά, θα λέγαμε ότι είναι καλό η βάφτιση να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες προσωπικές σας πινελιές. Αν λοιπόν γνωρίζετε από μαγειρική και γενικά «πιάνουν τα χέρια σας» στη κουζίνα, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικά γλυκά για τη βάφτιση. Αυτά δεν είναι ανάγκη να είναι παστάκια ή κάτι άλλο πολύπλοκο. Μπορείτε να φτιάξετε κάποια κέικ – τα οποία δεν χρειάζονται και ψυγείο – ή ακόμη και γλυκά του κουταλιού αν δεν θέλετε να ψήνετε. Εννοείται ότι μπορείτε να φτιάξετε και άλλα γλυκά για βάφτιση που παραδοσιακά μοιράζονται στη περιοχή σας, μπορείτε να βρείτε εύκολα σχετικές συνταγές στο διαδίκτυο.

Γλυκά εκτός ψυγείου

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι δύσκολο να έχετε πρόσβαση σε ψυγείο στην εκκλησία, γι’ αυτό και είναι καλό να προσφέρετε γλυκά που δεν χρειάζονται ψυγείο. Σε αυτή τη περίπτωση εννοείται ότι τα παστάκια αποκλείονται καθώς μπορεί να χαλάσουν πολύ εύκολα μέσα στη ζέστη ή απλά να λιώσουν. Μπορείτε λοιπόν να προσφέρετε cupcakes, όμορφα μπισκότα που μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας αλλά και καραμέλες και ζαχαρωτά.

Πρωτότυπες και απλές ιδέες για κεράσματα

Χωνάκια με καραμέλες

Το καλοκαίρι όπως είπαμε και πριν είναι δύσκολο να προσφέρετε παγωτά και άλλα κρύα γλυκά, αυτό που μπορείτε να κάνετε όπως είναι να προσφέρετε κάτι που να μοιάζει με παγωτό. Μπορείτε λοιπόν να προμηθευτείτε χωνάκια παγωτών και να τα γεμίσετε με καραμέλες ή / και ζαχαρωτά.

Βαζάκια με κουφέτα και σοκολατάκια

Άλλη μία απλή λύση είναι γεμίσετε βαζάκια που μπορεί να έχετε στο σπίτι σας ή να αγοράσετε από τα σούπερ μάρκετ με καραμέλες, κουφέτα και άλλα γλυκίσματα. Τα βαζάκια αυτά μπορείτε να τα στολίσετε με τούλι και άλλα υλικά που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη βάφτισης ώστε οι καλεσμένοι σας να τις κρατήσουν σαν διακοσμητικά ή για να αποθηκεύουν και αυτοί κάποια μικροαντικείμενα. Με άλλα λόγια μιλάμε για κάτι σαν χρηστικές χειροποίητες μπομπονιέρες.

Φρουτοσαλάτες

Αν εσείς και οι καλεσμένοι σας είστε fan της υγιεινής διατροφής, μπορείτε να προσφέρετε μικρές φρουτοσαλάτες μέσα σε χωνάκια παγωτού ή σε κυπελάκια παγωτού. Μπορεί να μην είναι στην ουσία γλυκά για βάφτιση, αλλά είναι σίγουρα ένα πρωτότυπο και υγιεινό κέρασμα. Εννοείται ότι καλό είναι να επιλέξετε φρούτα εποχής ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκα ενώ τα κεράσματα θα πρέπει να ετοιμαστούν λίγο πριν την βάφτιση και όχι αρκετές μέρες πριν.