Πώς να κάνεις πρόταση γάμου; Διάβασε έξυπνες ιδέες!

Κάποια πράγματα στη ζωή μας γίνονται μόνο μία φορά, ή τουλάχιστον έτσι πρέπει. Ο γάμος είναι ένα από αυτά τα πράγματα. Μιλάμε για ίσως την πιο ξεχωριστή στιγμή στη ζωή ενός ζευγαριού, για μία ξεχωριστή μέρα που θα λάβει μέρος σε ένα από τα ιερά μυστήρια της εκκλησίας μας και θα ενωθεί για πάντα με δεσμά αγάπης. Εννοείται ότι μια τόσο ευχάριστη μέρα στη μέρα μας δεν μπορεί παρά να καταλήξει σε ένα μεγάλο γλέντι.

Λίγο πολύ λοιπόν όλοι καταλαβαίνουμε και ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο γάμος σαν γεγονός, συνήθως όμως τον συνδέουμε με όσα συμβαίνουν μέσα στον ναό και με το γλέντι μετά το μυστήριο και με τις πολυτελείς ή απλές μπομπονιέρες γάμου που στολίζουν το σπίτι μας. Αυτό που ξεχνάμε οι περισσότεροι είναι ότι πριν από τη μοναδική στιγμή του γάμου προηγείται άλλη μία πολύ σημαντική κι εξίσου μοναδική στιγμή: η πρόταση!

Η πρόταση γάμου

Η παράδοση θέλει τον άνδρα να γονατίζει μπροστά στο ταίρι του και να ρωτάει αν θέλει να περάσει την υπόλοιπη ζωή μαζί του. Είναι μία στιγμή που σίγουρα η αδρεναλίνη και για τους δύο φτάνει στα ύψη: από τη μεριά του άνδρα υπάρχει πάντα η αγωνία και από τη μεριά της γυναίκας η έκπληξη. Η πρόταση γάμου είναι μία πολύ προσωπική αλλά και μοναδική στιγμή και πλέον όλο και περισσότεροι επιλέγουν να μην ακολουθήσουν την παράδοση και να πρωτοτυπήσουν για να κάνουν την όλη εμπειρία ακόμη πιο αξέχαστη και για τους δύο. Ας δούμε μερικές πρωτότυπες ιδέες για να εμπνευστείτε κι εσείς για τη δική σας πρόταση!

Ιδέες για προτάσεις γάμου

1: Ένα ευχάριστο μήνυμα το πρωί

Το παν για μία όμορφη πρόταση γάμου είναι να γίνει όταν το ταίρι σας δεν θα το περιμένει. Μπορείτε λοιπόν ένα πρωί να πάρετε άδεια από τη δουλειά σας, να ξυπνήσετε πριν από την κοπέλα σας, να γράψετε σε κάποιο καθρέφτη κάποιο μήνυμα όπως «με παντρεύεσαι;», να κρυφτείτε μέχρι να ξυπνήσει και αφού δει το μήνυμα να εμφανιστείτε με το δαχτυλίδι στο χέρι και να κάνετε την ερώτηση και διά ζώσης!

2: Έκπληξη σε όμορφο ξενοδοχείο

Άλλος ένας ευχάριστος τρόπος να κάνετε την περίφημη ερώτηση είναι να κανονίσετε μία ρομαντική απόδραση σε ένα ξενοδοχείο. Σε κάποια φάση – κατά προτίμηση το βράδυ – μπορείτε να παραγγείλετε room serviceμε σαμπάνια και άλλα καλούδια  και το δαχτυλίδι να είναι κάπου κρυμμένο σε αυτά. Εννοείται ότι μπορείτε να μιλήσετε με οποιοδήποτε ξενοδοχείο και να κανονίσετε κάτι τέτοιο πριν την άφιξη σας. Θα είναι σίγουρα πρόθυμοι να σας βοηθήσουν, απλά μην ξεχάσετε να αφήσετε κι ένα καλό πουρμπουάρ μετά!

3: Έκπληξη σε κάποιο κλαμπ ή κέντρο διασκέδασης

Αν είστε πραγματικά τολμηρός και θέλετε να μοιραστείτε αυτή τη μοναδική στιγμή σας με τους φίλους σας αλλά ακόμη και με αγνώστους, μπορείτε να κανονίσετε να κάνετε μία «δημόσια» πρόταση. Αν είστε σε κάποιο κλαμπ, μπορείτε να ζητήσετε από τον DJ να παίξει το τραγούδι σας και τότε να κάνετε την ερώτηση. Αν είστε σε κέντρο διασκέδασης, μπορείτε πάλι να ανεβείτε στην πίστα, να πάρετε το μικρόφωνο και να κάνετε την πρόταση σας. Όλα μπορούν να γίνουν με λίγη φαντασία, συνεννόηση αλλά και καλά πουρμπουάρ.

4: Δώρο μέσα σε άλλο δώρο

Άλλος ένας απλός τρόπος είναι να κρύψετε το δαχτυλίδι μέσα σε κάποιο δώρο π[ου θα της προσφέρετε για τα γενέθλια, τη γιορτή της ή ακόμη και τα Χριστούγεννα. Εννοείται ότι και το δώρο μπορεί να έχει κάποιο συμβολικό χαρακτήρα.

Λόγια που θα πω όταν θα κάνω την πρόταση

Εδώ είναι ίσως το μόνο σημείο για το οποίο είναι κακή ιδέα να ζητήσετε ιδέες. Τα λόγια σας θα πρέπει να είναι ειλικρινή, να βγαίνουν από τη καρδιά σας και να είναι δικά σας, να δείχνουν ποιος είστε. Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να αντιγράψετε τα λόγια κάποιας σκηνής από ταινία ή από κάποιο site με ιδέες. Δεν είναι ανάγκη ούτε καν να συνθέσετε κάποιο ποίημα ή τραγούδι ή να γράψετε κάποιον λόγο. Απλά πείτε αυτά που έχετε στην καρδιά σας!