Ο γάμος είναι ένα από τα πιο μεγάλα σου όνειρα και σύντομα αυτό θα γίνει πραγματικότητα; Συγχαρητήρια! Πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό μυστήριο που σχεδιάζει πολλούς μήνες νωρίτερα και βιώνει από κοινού ένα ζευγάρι.

Αν ονειρεύεσαι χρόνια τις στιγμές που βρίσκεσαι νύμφη στο πλάι του αγαπημένου σου και μοιράζεσαι αυτές τις στιγμές μαζί με αγαπημένα σου πρόσωπα, ίσως επιθυμείς να ετοιμάσεις εντελώς μόνη ορισμένα στοιχεία του γάμου.

Για παράδειγμα, πώς θα σου φαινόταν να φτιάξεις μόνη τα στέφανα γάμου; Αυτά θα τα διατηρήσεις για πάντα ως ένα όμορφο αναμνηστικό σύμβολο της ένωσης σου με τον αγαπημένο σου. Αρκεί να διαβάσεις τις επόμενες γραμμές του κειμένου και πολύ σύντομα θα έχεις μοναδικά στέφανα για τον γάμο σου.

Πώς να ξεκινήσεις να φτιάξεις τα δικά σου γαμήλια στέφανα

Τα χειροποίητα στέφανα γάμου θα δώσουν μία όμορφη και προσωπική πινελιά στη τελετή του γάμου και εσύ θα χαρείς όλη την διαδικασία της δημιουργίας τους. Πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις τα γαμήλια στέφανα, χρειάζεται να σκεφτείς πώς θέλεις ακριβώς να είναι. Σκέψου ποιο είναι το θέμα του γάμου σου και ποια χρώματα θα κυριαρχήσουν στο χώρο της εκκλησίας. Τα στέφανα θα πρέπει να ταιριάζουν αρμονικά με όλη την διακόσμηση του χώρου.

Έπειτα, πρέπει να αγοράσεις όλα τα απαραίτητα υλικά από καταστήματα χειροτεχνίας ή και από ένα κατάστημα πώλησης μπομπονιερών γάμου/βάπτισης. Για τα στέφανα γάμου θα χρειαστείς λεπτό σύρμα σε ασημένιο ή σε χρυσό χρώμα, ανάλογα με τι προτιμάς, διάφορες κορδέλες οργάντζας ή σατέν ή λινές στο επιθυμητό χρώμα και διάφορα μπουκέτα λουλουδιών (χάρτινα ή υφασμάτινα). Επίσης, θα χρειαστείς και ένα πιστόλι σιλικόνης καθώς και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία όπως χάντρες, πέρλες κλπ.

Χρησιμοποίησε δαντέλα στα στέφανα γάμου

Αν η διακόσμηση της εκκλησίας κινείται σε vintage ρυθμούς, φρόντισε τα στέφανα γάμου που θα ετοιμάσεις να είναι εξίσου ρομαντικά. Για να αποκτήσεις ένα vintage αποτέλεσμα προμηθεύσου με μία λευκή ή μπεζ δαντέλα και σατέν κορδέλες σε παρόμοια απόχρωση. Πάρε το σύρμα που αγόρασες και κάνε δύο κύκλους. Μόλις σταθεροποιηθεί το κυκλικό σχήμα, κόψε το σύρμα που περισσεύει με μία μικρή πένσα. Στην συνέχεια, τύλιξε τις κορδέλες γύρω από το σύρμα και πρόσθεσε την δαντέλα. Εάν θέλεις, βάλε και μερικές λευκές ή απαλό ροζ χάντρες και είναι έτοιμα τα στεφάνια.

Γαμήλια στέφανα για καλοκαιρινό γάμο

Ο γάμος σου θα γίνει το καλοκαίρι; Μήπως η εκκλησία βρίσκεται και πολύ κοντά σε θάλασσα; Αν απάντησες καταφατικά, σκέψου να φτιάξεις στέφανα γάμου σε πιο καλοκαιρινές αποχρώσεις. Δηλαδή, τοποθέτησε γύρω από το στεφάνι λευκή κορδέλα και μετά πρόσθεσε μία ημιδιαφανή βεραμάν ή γαλάζια κορδέλα και δαντέλα. Έπειτα, τοποθέτησε μικρές γαλάζιες ή μπλε χάντρες.

Boho χειροποίητα στέφανα γάμου

Αν σου αρέσει το boho στυλ δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις λινάτσα στα στέφανα γάμου. Δηλαδή, τύλιξε γύρω από τα στέφανα κορδέλα λινάτσας και κόλλησε την με το πιστόλι σιλικόνης. Μετά πρόσθεσε γαλάζια κορδέλα λινάτσας και διακόσμησε τα με λευκές χάντρες. Διαφορετικά, μπορείς να προσθέσεις και φούξια λινάτσα για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Λευκό χρώμα για κλασικά γαμήλια στέφανα

Αν πάλι, προτιμάς διαχρονικότητα στα στέφανα γάμου, χρησιμοποίησε το λευκό χρώμα. Διάλεξε μικρά λευκά υφασμάτινα ή χάρτινα λουλούδια και κόλλησε τα πάνω στα στεφάνια. Επίσης, κόλλησε λευκή κορδέλα σε αυτά και πρόσθεσε ασημένιες χάντρες.

Πρόσθεσε αποξηραμένα λουλούδια

Άλλη μία όμορφη ιδέα για τα στέφανα γάμου που θα ετοιμάσεις μόνη, είναι να προσθέσεις σε αυτά διάφορα αποξηραμένα λουλούδια. Μπορείς να προσθέσεις ένα μόνο είδος λουλουδιού και ένα μόνο χρώμα, π.χ. ροζ τριαντάφυλλα για ένα πιο ρομαντικό αποτέλεσμα. Ή μπορείς να δημιουργήσεις ένα όμορφο μείγμα από διαφορετικά είδη λουλουδιών και χρώματα για ένα πιο πολύχρωμο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Διαφορετικά, σκέψου να προσθέσεις στα δικά σου στέφανα γάμου φύλλα ελιάς που θα στερεώσεις με σπάγκο ή θα τα κολλήσεις με το πιστόλι σιλικόνης. Επιπλέον, αν ο γάμος σου έχει προγραμματιστεί να γίνει τον χειμώνα, μπορείς να προσθέσεις στα στέφανα γάμου και μπαχαρικά, όπως αστεροειδείς γλυκάνισους ή ράβδους κανέλας μαζί με δαντέλα. Είναι μία πρωτότυπη και όμορφη ιδέα. Επίσης, για περισσότερη λάμψη, σκέψου να προσθέσεις μικρά κρύσταλλα.

Συνεπώς, είναι πολύ εύκολο, εάν το θέλεις πραγματικά, να φτιάξεις μόνη τα στέφανα γάμου. Είναι μία καλή ευκαιρία να εκφράσεις το δικό σου προσωπικό στυλ και την δημιουργικότητά σου. Τα χειροποίητα γαμήλια στέφανα θα χαρίσουν μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή πινελιά στο μυστήριο του γάμου.