Αφού ορίσατε την ημερομηνία που σας βολεύει και κλείσατε την εκκλησία, τώρα μένουν να οριστικοποιηθούν όλες οι επιμέρους λεπτομέρειες που θα κάνουν εκείνη την ημέρα ξεχωριστή και υπέροχη για εσάς και τους καλεσμένους σας. Σίγουρα κανείς μας δεν θυμάται την ημέρα της δικής του βάπτισης, αλλά το βίντεο και οι φωτογραφίες είναι εκεί για να μας δείξουν αργότερα όλα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα.

Εάν έχεις επιλέξει το θέμα της βάπτισης, τα σχέδια και τα χρώματα που θα επικρατούν, τότε η επιλογή της ιδανικότερης μπομπονιέρας θα γίνει μια εύκολη διαδικασία, η οποία θα εξαρτηθεί κυρίως από το οικονομικό budget που έχετε ορίσει με τον σύντροφό σας ή/και τον άνθρωπο που θα αναλάβει το καθήκον του πνευματικού γονιού για το μικρό σας αγγελάκι. Συνηθίζεται μέσα στις οικονομικές υποχρεώσεις του νονού ή της νονάς, εκτός από το πακέτο βάπτισης, να περιλαμβάνονται και τα έξοδα για τις μπομπονιέρες βάπτισης που θα μοιραστούν στους καλεσμένους μετά την τέλεση του μυστηρίου. Βέβαια, αυτό ιδιαίτερα στις μέρες μας δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά είναι κάτι που μπορείτε να το συζητήσετε μεταξύ σας και να καταλήξετε από κοινού στην απόφαση.

Λεπτομέρειες γύρω από τις μπομπονιέρες βάπτισης

Είναι απαραίτητο να υπάρχουν ως ένα πιο έμπρακτο “ευχαριστώ” προς τους καλεσμένους σας που ήταν κοντά σας σε αυτή τη σημαντική στιγμή του παιδιού σας.

Μπορούν να είναι διαφέρουν αναλόγως την ηλικία του καλεσμένου. Έτσι, επιλέγετε άλλες για τους ενήλικες και άλλες για τα μικρά παιδιά. Μια εικόνα θα φανεί χρήσιμη σε έναν ενήλικα, ενώ αντίστοιχα ένα παιδί θα χαρεί ιδιαίτερα με ένα μικρό παιχνιδάκι.

Ακολουθούν συνήθως τους χρωματισμούς του στολισμού ενώ δεν αποκλείεται να περιέχουν κάποιο στοιχείο από το θέμα της βάπτισης. Υπάρχουν πια πολλές οικονομικές επιλογές σε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων ώστε να μη χρειαστεί να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία γι’ αυτές.

Στην περίπτωση που δεν έχετε επιλέξει ούτε το θέμα, θα σας βοηθούσε να κοιτάξετε τα πακέτα βάπτισης που κυκλοφορούν και συνήθως κατευθύνουν λιγάκι την τελική επιλογή προκειμένου να είναι όλα άψογα συνδυασμένα μεταξύ τους.