Οι καλύτερες ιδέες για χειροποίητες μπομπονιέρες βάπτισης

Η βάπτιση ενός παιδιού αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός στην ζωή μιας οικογένειας. Μπορεί να προβληματίζεστε ποια χειροποίητη μπομπονιέρα να επιλέξετε που θα ξεχωρίζει στα μάτια των καλεσμένων σας. Υπάρχουν πολλές ιδέες για αγόρια και κορίτσια που θα αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο. Η τελική απόφαση που θα πάρετε, καλό είναι να υπολογίζει διάφορους παράγοντες. Θέλετε να είναι σε ουδέτερους χρωματισμούς; Ποια θα είναι η θεματολογία της; Πόσα χρήματα σκοπεύετε να ξοδέψετε, σύμφωνα με την ποσότητα που θα παραγγείλετε; Είτε προτιμάτε μια κλασική επιλογή είτε μια πιο μοντέρνα εκδοχή, τότε διαβάστε παρακάτω για να δείτε τις πιο όμορφες προτάσεις μπομπονιερών που κυκλοφορούν στις μέρες μας:

Μπομπονιέρες με Παιχνίδια

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σημείο σε μια βάπτιση για τους μικρούς καλεσμένους; Μα φυσικά, οι μπομπονιέρες βάπτισης με παιχνίδι! Μια πρόταση που απευθύνεται για αγοράκια και κοριτσάκια είναι τα μεταλλικά σπιτάκια – φαναράκια. Βγαίνουν σε διάφορους χρωματισμούς και μπορεί να τοποθετηθούν ως διακοσμητικά στο παιδικό δωμάτιο. Επόμενη αγαπημένη επιλογή είναι οι ξύλινες κατασκευές. Μπορεί να περιλαμβάνουν μια τρίλιζα, κασετίνα με χάρακα, ντόμινο, σβούρα, γιο γιο ή ακόμα και ένα παζλ τάνγκραμ. Είναι μια ουδέτερη επιλογή και χαρίζουν χαρούμενες στιγμές παιχνιδιού για τους μικρούς μας φίλους. Χρηστικές μπομπονιέρες θεωρούνται και οι πολύχρωμες, ξύλινες κρεμάστρες πχ. με κλόουν, που προσφέρουν μια ιδιαίτερη παιδική πινελιά.

Μπομπονιέρες με Κουτάκια

Μια κλασική επιλογή, που όμως περιέχει πρωτότυπες λεπτομέρειες είναι οι μπομπονιέρες βάπτισης με κουτάκια. Συνήθως, τα υλικά των κουτιών είναι από χαρτί, πλέξιγκλας ή ακόμα και ξύλινα. Όμορφες κορδέλες ή κορδόνια από σατέν δένονται περιμετρικά γύρω από αυτά. Μπορείτε να διαλέξετε χρώματα, είτε με αντιθέσεις είτε στον ίδιο τόνο με τα κουτάκια. Το θετικό είναι πως υπάρχει ποικιλία αντικειμένων που τα συνοδεύουν, όπως ξύλινα ποδηλατάκια, πεταλούδες με πούλιες, μεταλλικές θρησκευτικές εικόνες, αστέρια από φίλντισι, ναυτικά τιμόνια και  πολλά άλλα! Έξυπνη και οικονομική λύση είναι οι χάρτινες μπομπονιέρες με θεματολογία, πχ. αερόστατο, ή καραβάκι,  όπου θα αναγράφεται το όνομα του παιδιού που βαπτίζεται.

Μπομπονιέρες με Εικόνες

Πολλοί γονείς προτιμούν τις μπομπονιέρες βάπτισης με εικόνες και πιο συγκεκριμένα με θρησκευτικό περιεχόμενο. Ας δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες σε αυτή την περίπτωση. Πρώτη ιδέα είναι η κλασική επιλογή μιας μπομπονιέρας με τούλι, δεμένη με σατέν κορδέλα ή υφασμάτινο σχοινί, όπου οι εικόνες Αγίων έχουν τον πρώτο λόγο. Εδώ, μπορείτε να αποφασίσετε ποιον Άγιο ή Αγία, θέλετε να αποτυπωθεί στην εικόνα. Επόμενη δυνατή επιλογή, είναι οι γυάλινες ορθογώνιες εικόνες, που μπορούν να αποτελέσουν διακοσμητικό στοιχείο στο σπίτι σας. Επίσης, τα πουγκιά σε ποικίλα χρώματα είναι μια μοντέρνα πρόταση – αντί της παραδοσιακής τούλινης μπομπονιέρας. Προορίζονται τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια, αναλόγως του ύφους που θα διαλέξετε.  

Μπομπονιέρες με θέμα Θάλασσα 

Μια δημοφιλής επιλογή για όσους αγαπούν το υγρό στοιχείο είναι οι θαλασσινές μπομπονιέρες βάπτισης. Οι ιδέες ξεχειλίζουν μιας που μπορείτε να διαλέξετε σαν βασικό υλικό τούλι, κουτάκια, πουγκιά ή ακόμα και διακοσμητικά αντικείμενα. Χαριτωμένες είναι οι μπομπονιέρες καραμέλα, δεμένες με σατέν υλικά. Η πρωτοτυπία, εδώ είναι η προσθήκη μεταλλικού ή ακόμα καλύτερα, φυσικού αστερία. Κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα είναι μια μπομπονιέρα με ξύλινο ημερολόγιο, στολισμένη με καραβάκι.  Πρόκειται για ένα χρηστικό δωράκι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους! Μια ακόμη ιδέα είναι οι γυάλινοι σωλήνες, γεμάτοι χρωματιστά κουφετάκια. Μπορείτε να προσθέσετε άγκυρες, τιμόνια, κοχύλια ή οτιδήποτε άλλο φαντάζεστε. 

Μπομπονιέρες με Ημερολόγια 

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις μπομπονιέρες βάπτισης με ημερολόγιο, υπάρχει ένα πλήθος επιλογών για αγόρια και κορίτσια. Αυτό το είδος μπομπονιερών έχει αγαπηθεί επειδή είναι πρακτικό, αλλά και όμορφο αισθητικά. Σε μια βάπτιση κοριτσιού, μπορείτε να τις διακοσμήσετε με θεματολογία ένα ελαφάκι ή με το χαριτωμένο καρτούν της Μίνι. Για τα αγοράκια δείτε εκείνες με ξύλινα ποδήλατα ή όπως στην παραπάνω περίπτωση, με το καρτούν του Μίκι. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα μιας εξατομικευμένης μπομπονιέρας. Τι εννοούμε με αυτό; Μπορεί να αναγράφεται το όνομα του παιδιού που βαπτίζεται. Έτσι, οι καλεσμένοι θα θυμούνται το γεγονός στο πέρας του χρόνου. Η θεματολογία εδώ, μπορεί να περιλαμβάνει καραβάκι, αερόστατο, κύκνο, νεράιδα και πολλά άλλα.

Μπομπονιέρες Καραμέλα

Οι μπομπονιέρες βάπτισης καραμέλα αποτελεί την τέλεια ιδέα μιας που μπορείτε να τη στολίσετε με διάφορα αντικείμενα. Επιλέξτε κάποια με δαντέλα, με τούλι, γάζα ή οργαντίνα σε ποικίλους χρωματισμούς. Προορίζονται για αγοράκια και κοριτσάκια, αναλόγως του σχεδιασμού που θα αποφασίσετε. Για κοριτσάκια εντυπωσιάζει μια μπομπονιέρα με ροζ δαντέλα, στολισμένη με πεταλούδα ή μια με οργαντίνα δεμένη με μικρά λουλουδάκια. Από την άλλη για αγοράκια, μια καραμέλα με ξύλινο αλογάκι ή με δώρο ένα μπρελόκ καραβάκι, θα κάνει τη διαφορά. Σας άρεσε η ιδέα με τα μπρελόκ; Τότε, μια ουδέτερη πρόταση είναι μια μπομπονιέρα με μπρελόκ που θα αναγράφει ευχές, όπως υγεία, αγάπη, ευτυχία. 

Μπομπονιέρες Στικ 

Μια οικονομική ιδέα στην περίπτωση που ο προϋπολογισμός σας είναι πιο περιορισμένος, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις μπομπονιέρες βάπτισης με στικ. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως πρόκειται για μια επιλογή που πρέπει να προσπεράσετε. Αυτού του τύπου μπομπονιέρες μπορούν να δώσουν χαρά στους μικρούς μας φίλους εξίσου! Διαλέξτε μια με φουρφούρι ή κουκουβάγια σε ροζ ή θαλασσί. Εκείνες με τους γελαστούς ήλιους ή πεταλούδες αποτελούν τέλεια επιλογή και αποτελούν όμορφο παιχνίδι για τα παιδιά. Για κοριτσάκια, επόμενη ιδέα είναι οι μπομπονιέρες με ξύλινες νεράιδες – μανταλάκια ή πολύχρωμες μαργαρίτες. Σε κάθε περίπτωση, διαλέξτε την ιδανική μέσα από μια ποικιλία υλικών, χρωματισμών και θεματολογία.

Μπομπονιέρες Ξύλινες

Πιθανόν η πιο ενδιαφέρουσα κατηγορία μπομπονιερών είναι οι ξύλινες μπομπονιέρες βάπτισης. Αναρωτιέστε το γιατί; Οι ιδέες είναι πολυάριθμες και θα είναι δύσκολο ποια από όλες θα διαλέξετε. Μια ιδέα σε ουδέτερο στυλ είναι οι κάκτοι, τα ξύλινα φτερά σε κορμό ή τα σπιτάκια – φαναράκια με καρδιά. Μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε σπίτι και να προσθέσουν αξία στην διακόσμηση του. Πρακτικό μεν ιδιαίτερο δε, είναι η μπομπονιέρα με ξύλινο θερμόμετρο, αλλά και ο κουμπαράς με ελεφαντάκι ή γουρουνάκι. Υπάρχουν και εκείνες που είναι διακοσμημένες με κρεμάστρα, όπως με ροζ ή γαλάζιο αλογάκι, με την  Hello Kitty ή με πειρατή, και αποτελούν ακόμα μια πρόταση που λατρεύουν τα παιδιά. 

Μπομπονιέρες Κεραμικές

Θέλετε μια πιο καλλιτεχνική αίσθηση στην βάπτιση του παιδιού σας; Τότε, οι κεραμικές μπομπονιέρες βάπτισης είναι η ιδανική ιδέα. Μπορείτε να δείτε μπομπονιέρες κουμπαράδες, όπως με κουκουβάγια, κύκνο σε λευκό ή χρυσό και μονόκερο. Καταπληκτικές είναι εκείνες με κεραμικά σπιτάκια, φορεματάκια, καραβάκια, καρδιές με ανάγλυφα κύματα και τριαντάφυλλα, ενώ μπορείτε να τις κρεμάσετε στον τοίχο. Επόμενη ιδέα είναι τα διακοσμητικά ρολογάκια, οι γοργόνες και βατραχάκια. Οι φωτογραφοθήκες αποτελούν μια στιλάτη επιλογή και σίγουρα ένα δωράκι που θα μείνει σε πρώτη θέση στο σπίτι των καλεσμένων σας. Πιο παραδοσιακές είναι οι πορσελάνινες με θεματολογία αγοράκι με φεγγαράκι ή κοριτσάκι με παπουτσάκι. 

Μπομπονιέρες Κρεμαστές

Κλασικές από πολλούς θεωρούνται  οι κρεμαστές μπομπονιέρες βάπτισης. Όμως, αυτό δεν ισχύει αποκλειστικά. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν πολλές επιλογές, αναλόγως του προυπολογισμού σας. Μια πρόταση είναι εκείνες είτε με αλογάκι σε ροζ ή σελ, είτε με ξύλινο αστέρι για αγόρι ή καρδιά για κορίτσι. Πρωτότυπες ιδέες υψηλής αισθητικής για κορίτσια είναι οι μπομπονιέρες με ονειροπαγίδα, πον πον ή με φλοράλ μαξιλαράκι καρδιά. Από την άλλη, εάν πρόκειται για αγόρια, δείτε εκείνες με εικόνες Αγίων, ξύλινα αερόστατα και καραβάκια ή γαλάζια ελεφαντάκια.  Επόμενη ιδέα είναι οι μπομπονιέρες με κορώνα μεταλλική ή αστέρι, τις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε τη χρωματολογία αναλόγως του φύλου.

Συμπέρασμα

Παραπάνω είδατε αρκετές ιδέες και προτάσεις για μπομπονιέρες βάπτισης για αγόρια και κορίτσια. Θέλετε να δείτε κάποιες από αυτές, από πρώτο χέρι και να μάθετε περισσότερα; Εάν ναι, τότε επισκεφτείτε το Mpomponieres4you, όπου θα βρείτε πλήθος επιλογών για να εξερευνήσετε. Η βάπτιση του παιδιού σας είναι μια από τις πιο όμορφες στιγμές που θα βιώσετε ως γονείς, αλλά και οι καλεσμένοι σας. Δεν είναι μόνο ευθύνη σας για να οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Το πιο σημαντικό είναι να προσφέρετε χαρά και αξέχαστες αναμνήσεις σε όσους σας τιμήσουν με την παρουσία τους. Για αυτό τον λόγο, η σωστή προετοιμασία, η έρευνα αγοράς και η τελική επιλογή της μπομπονιέρας, θα φέρουν και τα πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ξεκινήστε από τώρα!