Ετοιμάζεστε να βαπτίσετε το μωρό σας και έχετε αγχωθεί με όλη την διαδικασία; Είναι απολύτως κατανοητό. Η βάπτιση είναι ένα σημαντικό μυστήριο που οι γονείς του μωρού που θα βαπτιστεί χρειάζεται να λάβουν πολλές αποφάσεις που θα καθορίσουν την μέρα της τελετής. Μία από αυτές είναι το να επιλέξετε και τα σωστά προσκλητήρια βάπτισης. Το προσκλητήριο είναι το πρώτο πράγμα που θα δουν οι καλεσμένοι σας για το επικείμενο γεγονός. Πρέπει να έχει σχεδιαστεί με μεγάλη προσοχή και να είναι καλαίσθητο. Στην συνέχεια του κειμένου, θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το θέμα του δικού σας προσκλητηρίου δίνοντας διάφορες ιδέες τόσο για κοριτσάκια όσο και για αγοράκια.

Προσκλητήρια για Βάπτιση Αγοριού

Το θέμα στα προσκλητήρια βάπτισης για αγόρια μπορεί να αντανακλά τις προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντά τους, αλλά και τον χαρακτήρα τους. Για παράδειγμα, ένα προσκλητήριο με θέμα τα ζώα ή τους πειρατές είναι δυνατόν να αντικατοπτρίζει την αγάπη του αγοριού για τα ζώα ή για τα παραμύθια. Ή ένα προσκλητήριο με έντονα χρώματα μπορεί να δείξει την έντονη προσωπικότητα ενός παιδιού.

Προσκλητήριο με θέμα τον Μικρό Πρίγκιπα

Ένα πολύ δημοφιλές θέμα για προσκλητήρια βάπτισης αγοριών είναι ο «Μικρός Πρίγκιπας», το πασίγνωστο παιδικό βιβλίο του Antoine de Saint-Exupéry. Στο εξώφυλλο του προσκλητηρίου βάπτισης μπορείτε να επιλέξετε μία εικόνα από το βιβλίο του «Μικρού Πρίγκιπα» με τον ήρωα να φορά ρούχα σε πράσινο χρώμα και το χαρακτηριστικό κόκκινο κασκόλ του, να περπατά στον πλανήτη ή να κάθεται σε αυτόν μαζί με την αλεπού του. Αυτή η εικόνα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των καλεσμένων μέχρι να φτάσουν στο κείμενο του προσκλητηρίου.

Γράψτε ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο, όπως «Όλοι οι μεγάλοι ήταν παιδιά πρώτα… Αλλά λίγοι το θυμούνται.» ή «Μόνο τα παιδιά ξέρουν τι ψάχνουν…» ή το πιο γνωστό «Δεν βλέπεις καλά παρά μόνο με την καρδιά». Τα απαλά χρώματα (μπεζ, γαλάζιο) ταιριάζουν καλύτερα στο θέμα και βοηθούν να αναδειχθεί μια μαγική ατμόσφαιρα, να υπενθυμίσει στους καλεσμένους σας τι είναι πραγματικά πιο σημαντικό και να τους δημιουργήσει μία εμπειρία που θα θυμούνται για καιρό μετά το τέλος της τελετής.

Προσκλητήριο με θέμα τον Δεινόσαυρο

Τα παιδιά αγαπούν πολύ τους δεινόσαυρους καθώς παρέχουν μία ατμόσφαιρα περιπέτειας και εξερεύνησης. Έτσι, είναι ένα συνηθισμένο θέμα για τα προσκλητήρια βάπτισης. Σε αυτά, μπορεί να υπάρχουν εικόνες από διάφορα είδη δεινοσαύρων, όπως τρικεράτωποι, τυραννόσαυροι κλπ. Διαφορετικά φτιάξτε προσκλητήρια που έχουν το σχήμα ενός δεινοσαύρου ή το σχήμα του αυγού του, εάν θελήσετε να προσθέσετε μία πιο παιχνιδιάρικη πινελιά στα προσκλητήρια της βάπτισης του μικρού σας.

Για το φόντο διαλέξτε χρώματα που αντικατοπτρίζουν την εικόνα των δεινοσαύρων όπως είναι το καφέ, το γκρι και το πράσινο. Για να προσθέσετε ζωντάνια και να συνδυάσετε το προσκλητήριο με την προσωπικότητα του παιδιού, χρησιμοποιήστε έντονα χρώματα όπως είναι το πορτοκαλί και το κόκκινο. Για το κείμενο, χρησιμοποιήστε μία γραμματοσειρά που τα γράμματα θα θυμίζουν την γραφή ενός αρχαίου εξερευνητή.

Προσκλητήριο με θέμα τον Ελέφαντα

Ένα φιλικό για τα παιδιά θέμα που παρέχει την αίσθηση της χαράς και της ζεστασιάς είναι αυτό με τον ελέφαντα. Στο κέντρο του προσκλητηρίου βάπτισης, μπορεί να σχεδιαστεί ένας χαριτωμένος και παιχνιδιάρικος ελέφαντας. Για το φόντο είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν αποχρώσεις του μπεζ, του γκρι και του καφέ για να απεικονιστεί ρεαλιστικά ο ελέφαντας. Σε άλλη περίπτωση, μπορείτε να προσθέσετε και πιο φωτεινά χρώματα όπως είναι το μπλε, το ροζ και το πράσινο.

Στο προσκλητήριο, έχετε την δυνατότητα να προσθέσετε αρκετά διακοσμητικά στοιχεία σχετικά με το θέμα του ελέφαντα. Δηλαδή, μικρά αυτοκόλλητα με ελέφαντες ή κορδέλες με σχέδια ελεφαντάκια που θα δένουν κομψά το προσκλητήριο, είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να κάνετε, εάν αποφασίσετε το συγκεκριμένο θέμα για το προσκλητήριο της βάπτισης.

Προσκλητήριο με θέμα το Αυτοκίνητο

Για την δημιουργία μίας πιο δυναμικής ατμόσφαιρας για την βάπτιση, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε προσκλητήρια με θέμα το αυτοκίνητο. Έτσι, μπορεί να δημιουργηθεί στο προσκλητήριο ένα ρεαλιστικό σχέδιο ενός αυτοκινήτου ή ένα κινούμενο σχέδιο. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε vintage προσκλητήρια βάπτισης επιλέγοντας εικόνες από αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1950 ή του 1960. Σε αυτή τη περίπτωση, το φόντο μπορεί να χρωματιστεί με απαλά χρώματα για να συμβαδίζει με εκείνη τη εποχή.

Εναλλακτικά, μπορείτε να διαλέξετε για το προσκλητήριο εικόνες γρήγορων αυτοκινήτων αγώνων και για το φόντο να χρησιμοποιήσετε έντονα, φωτεινά χρώματα που να ταιριάζουν με την ταχύτητα όπως είναι το κόκκινο και το πορτοκαλί. Επίσης, εάν το παιδί βλέπει ταινίες της Disney, ιδανικό θέμα είναι και η ταινία ‘Cars’.

Προσκλητήρια για βάπτιση Κοριτσιού

Στα προσκλητήρια βάπτισης για κορίτσια, συνήθως λεπτά και όμορφα σχέδια όπου μεταφέρουν με απόλυτη επιτυχία την γλυκύτητα και την αθωότητα των παιδικών χρόνων. Χρησιμοποιώντας απαλά μα και φωτεινά χρώματα στο σχεδιασμό του προσκλητηρίου όπως είναι το λευκό, το ροζ, το φούξια και το μωβ δημιουργείται μία ατμόσφαιρα ηρεμίας και ζεστασιάς. Συχνά λιτά σχέδια όπως αστεράκια, πεταλούδες, λουλούδια ενισχύουν περισσότερο την αίσθηση της ομορφιάς και της αθωότητας ενώ μικρές κρυστάλλινες πέρλες ή χρυσές λεπτομέρειες κάνουν πιο κομψά τα προσκλητήρια.

Προσκλητήριο με θέμα τον Κύκνο

Εάν θα βαπτίσετε σύντομα το κοριτσάκι σας και ψάχνετε να βρείτε κομψά προσκλητήρια για να μοιράσετε στους καλεσμένους σας, τότε το κατάλληλο θέμα θα είναι αυτό με τον κύκνο. Ο κύκνος είναι το σύμβολο της κομψότητας και της ομορφιάς και σίγουρα αρμόζει σε ένα προσκλητήριο βάπτισης. Οι κύκνοι, καλό είναι να σχεδιαστούν στο κέντρο του προσκλητηρίου με λεπτές γραμμές και γραμμές προκειμένου να προσδώσουν μία εικόνα αρμονίας και κομψότητας.

Το φόντο, θα μπορούσε να κινηθεί σε απαλές αποχρώσεις του ροζ, του μωβ, του γκρι, του λευκού. Αλλά μία μικρή και διακριτική πινελιά κόκκινου χρώματος θα προσθέσει στο προσκλητήριο ζεστασιά και ζωντάνια. Για επιπλέον κομψότητα, φροντίστε για το κείμενο να επιλέξετε μια γραμματοσειρά σε χρυσό ή σε ασημί χρώμα.

Προσκλητήριο με θέμα την Γοργόνα

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μία πιο μυστηριώδη και μαγευτική ατμόσφαιρα για την βάπτιση της κόρης σας, διαλέξτε προσκλητήρια με θέμα την γοργόνα. Η γοργόνα μπορεί να σχεδιαστεί στο κέντρο του προσκλητηρίου με λεπτές γραμμές προκειμένου να δημιουργηθεί η αίσθηση του μυστηρίου και της μαγείας. Κοντά στη γοργόνα, έχετε την δυνατότητα να προσθέσετε θαλασσινά μοτίβα όπως φύκια, κοχύλια, αστερίες για να δώσουν μία αίσθηση ζωντάνιας και κίνησης.

Μπορούν, επίσης, να προστεθούν, ιριδίζοντες χρωματισμοί για να έχουν τα προσκλητήρια μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Τα χρώματα του φόντου δεν πρέπει να είναι απαλά, αλλά έντονα και σκοτεινά, όπως είναι το βαθύ μπλε, το μαύρο ή το μωβ ώστε να ενισχυθεί περισσότερο η μυστηριώδης αυτή αίσθηση.

Προσκλητήριο με θέμα την Πεταλούδα

Η πεταλούδα συμβολίζει την μεταμόρφωση και την ανάπτυξη και μπορεί να γίνει ένα όμορφο θέμα για τα προσκλητήρια της βάπτισης για κορίτσια. Μία πεταλούδα ως κεντρικό στοιχείο του προσκλητηρίου θα δώσει φινέτσα και κομψότητα. Μπορείτε να επιλέξετε έντονους και ζωηρούς συνδυασμούς χρωμάτων για να αναδείξετε την ποικιλομορφία και την διαφορετικότητα που υπάρχει στον κόσμο. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απαλές αποχρώσεις του ροζ, του κίτρινου, του μωβ και του γαλάζιου.

Για να κάνετε πιο ξεχωριστό το προσκλητήριο με αυτό το θέμα, σκεφτείτε να διαλέξετε διάφανο χαρτί ή πλαστικό προκειμένου να δημιουργήσετε μία διαφάνεια και να εστιάσετε στην αιθέρια ομορφιά που έχουν οι πεταλούδες. Σκεφτείτε, επίσης, να προσθέσετε γκλίτερ για επιπλέον μαγεία και λάμψη.

Προσκλητήριο με θέμα τα Λουλούδια

Εάν θέλετε η βάπτιση του παιδιού σας να διακατέχεται από φινέτσα και ρομαντισμό, τότε τα προσκλητήρια θα πρέπει να έχουν θέμα τα λουλούδια. Στο προσκλητήριο που θα δημιουργήσετε, μπορείτε να συμπεριλάβετε διάφορες κατηγορίες λουλουδιών που θα αντιπροσωπεύουν ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Για παράδειγμα, τα λευκά τριαντάφυλλα συμβολίζουν την αθωότητα και την ομορφιά, τα ροζ την φιλία, οι ορχιδέες την αναγέννηση κλπ.

Διαφορετικά, μπορείτε να διαλέξετε για το προσκλητήριο λουλούδια που ανθίζουν την εποχή όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή της βάπτισης. Στο κείμενο του προσκλητηρίου εκτός από την τοποθεσία και την ημερομηνία της βάπτισης, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα απόσπασμα από κάποιο ποίημα που αναφέρεται στα λουλούδια. Τα χρώματα που ταιριάζουν καλύτερα σε αυτό το θέμα είναι οι αποχρώσεις του ροζ, του κόκκινου, του πορτοκαλί και του μωβ.

Συμπεράσματα

Συνοψίζοντας, η επιλογή των προσκλητηρίων είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την διαδικασία της τελετής της βάπτισης. Και αυτό γιατί τα προσκλητήρια που μοιράζονται στους προσκαλεσμένους αντιπροσωπεύουν την πρώτη επαφή αυτών με το γεγονός. Δίνουν το πρώτο θετικό μήνυμα για την βάπτιση και αντανακλούν την δική σας προσωπικότητα. Είναι αναγκαίο, τα προσκλητήρια να είναι μοναδικά και να θυμίζουν και στο μέλλον σε όλους τους προσκεκλημένους τις όμορφες στιγμές που βίωσαν πριν και κατά την διάρκεια της βάπτισης. Θυμηθείτε πως το θέμα των προσκλητήριων θα πρέπει να συνάδει με το θέμα της διακόσμησης της εκκλησίας, του χώρου διασκέδασης και των μπομπονιερών.